Malum soğuyan hava ile başlayan bu değişim sayesinde hastalıklar artıyor.Ne zaman bir hastalık çıksa peşine uzmanlardan "Salgın var!" söylemi yapıştırılıyor.O söyleme de ayrıca sinir oluyorum ama bu yaşanan durumu değiştirmiyor.Şimdi değişen hava koşullarına okulların açılması da eklenince ortada burnu tıkalı,ateşi çıkmış,öksüren çocuklar görmek hiç de zor değil.
Ateş konusunda uzun zamandır ilaçsız tedavi uyguluyorum.Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın seminerinden sonra bana bir aydınlanma geldi.Sevgili arkadaşlarım Tüten ve İrem'in ateşte ilaçsız yaşama karşı gösterdikleri direnç bana da ders oldu.İlacı kestik.Ateşimiz çıktığı zaman bunları yapıyoruz.Bunun yanında soğuk algınlığı konusunda da artık ilaç kullanmıyoruz.Ayrıca boğazda kızarma,ağızda hafif iltihap kokusunda ve göğse inmeyen öksürükte de.
Önceden burnu aktığında hemen soğuk algınlığı şurubu verirdim.Öksürünce öksürük şurubu ya da hava yapardık nebülizatörle.Boğazda kızarıklık ve ağızdan gelen iltihap kokusu olunca da hoppp doktora koşardık ve antibiyotik yolları gözükürdü.Ama ilaç versem de vermesem de hastalıkları bir hafta sürerdi ve sürekli tekrar ederdi.Neyse ki arkadaşların ilaçsız yaşam pompalaması ve yeni doktorumuzun her boğaz sıkıntısında antibiyotik kullanılmaz.Kullanılması gereken durumlar olabilir ama çoğu zaman hastalığı öteler ve geçmesini uzatır demesi de bana cesaret verdi.
Şimdi kendimizce bir kaç yöntem uygulayarak hastalıkları savuşturuyoruz.
1-Hastalıktan korunmak için doğal gıda yöntemleri:
Öncelikle sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz.Lina gibi iştahsız ve seçici bir çocuğunuz varsa az yediği şeylerin içeriklerini zenginleştirmek kaçınılmaz oluyor.
**Biz neredeyse yazdan beri probiyotik toz ile mayalıyoruz yoğurtlarımızı.Yapılışı çok basit: Her yoğurt mayaladığınızda süte bir şase bu tozdan katıyorsunuz.Maya için ayrı bir kasede karıştırdığınız süt ve yoğurt mayasına probiyotiği katın ve iyice karıştırın, sonrada probiyotikli yeni mayanızı ılınmış sütünüze katın.Annem bizim için evde yoğurt yapıyor biz mayasına katmasak bile yoğurda katıyoruz.Mayalamasanız bile bu tozu süt ve süt ürünlerinin içine ve yemek ılıkken yemeklerde de kullanabilirsiniz.Sindirim sistemine son derece faydalı bu ürün aynı zamanda kabızlığa da bire bir.
Ayrıca kefir içiyoruz.Kefir içmek ciddi bağışıklık güçlendirecek bir yöntem ama ben sevgili Tüten'in verdiği kefir mayalarını 100 kez öldürdüm.Tekrardan büyütmeye başlamayı düşünüyorum,son bir kez verse alırım ama istemeye yüzüm kalmadı genelde hazır alıyorum ama evde yapılmışına benzemez o kesin bir şey.Kefir yapmak aslında çok basit sadece biraz disiplin ve sevgi gerektiriyor.Güvendiğiniz birinden aldığınız kefir mayasını küçük boy cam kavanoza koyun.Üzerine oda ısısında bir miktar süt koyun mesela iki su bardağı.Kavanoz mutlaka cam olsun kapağı plastik olursa süper olur.Çünkü kefirlerin metal ile temas etmemesi gerekiyor.Daha sonra eğer hava sıcak değilse oda ısısında karanlık bir dolap içinde,hava çok sıcaksa ya da eviniz çok sıcaksa buz dolabına koyarak bir gün ya da iki gün bekletin.Sütün kıvamı değişecek ve tadı ekşiyecek.Burada püf nokta kefiri plastik bir süzgeç yardımı ile nazikçe almak.Bunu yaparken bir plastik tas ya da cam bir kap içine süzgeci koyun içine mayalanan kefirinizi dökün.Kefir taneleri süzgeçte kalsın, tasa dökülen artık içilmeye hazır kefiriniz.Siz akan, tazyikli olmayan su ile süzgeçteki kefir tanelerinizi nazikçe yıkayın.Metal bir şey asla kullanmayın.Kefirlerinizi zedelememeye çalışın.Unutmayın onlar canlı. Kefirleriniz sütten tamamen arındığında kavanoza koyun ve üzerine süt ekleyin.Aynı bekletme işlemini sürekli tekrarlayın.Zamanla kefiriniz çoğalacak ve süte daha güzel tat verecektir.Evden gideceğiniz zaman kefirlerinizi yıkayıp derin dondurucuya atabilirsiniz.
Bu iki yöntem dışında sabahları harnup pekmezi akşam yatmadan birer kaşık zencefilli bal,çorbalarımızda kemik iliği ve sebze yemeklerimize bir kaç kaşık keten tohumu atmak bizim yöntemlerimizden.Keten tohumun faydaları saymakla bitmez.Biz bağışıklık güçlendirsin ve sindirim siztemimizi düzenlesin diye tüketiyoruz.
Mevsiminde bol meyve yemek ve ara sıra ki Lina nefret eder ıhlamur çayı içmek harika oluyor.
Bu ilk maddedeki yöntemleri hastalıklar olmasın diye yapıyoruz.
Peki hasta olursak ne yapıyoruz?
2- Umca Solüsyon
Etken maddesi Pelargonium Sidoides yani sardunya köklerinden çıkarılan bir öz.Bunun yanında eser miktarda etanol içeriyor ki bu sağlıklı alkol sınıfında yiyeceklerin fermente olması ile açığa çıkan bir alkol türü.Tüketmek haram değil.Bu daha önce sorulduğu için belirtmek istedim.Ayrıca hayvansal ve bitkisel yağlarda doğal olarak bulunan bir başka şey daha içeriyor o da gliserol.Doktorlar tarafından 2 yaş altı çocuklara bazen önerilmiyor ama içinde 1-5 yaş arası çocuklar için günde 3 sefer 10 damla olarak kullanımı uygundur yazıyor.
Ne zaman kullanılır:
Bornşit,sinüzit,anjin (boğaz ağrısı),viral enfeksiyonlara bağlı burun akıntısı ve farenjitte etkili olduğu belirtilmiş.Akut enfeksiyonlar,kulak-burun-boğaz enfeksiyonları içinde uygundur.
Kullanılmaması gereken durumlar:
Umca solüsyon içeriğindeki maddelere alerjisi olanlarda kullanılmamalı.Bunun yanında kan pıhtılaşması sorunu olanlar dikkat etmeli.Ağır karaciğer hastası ve böbrek hastalarında kullanılmıyor.
Biz nasıl kullanıyoruz:
Lina'nın hasta olacağını anladığım an günde 2 sefer (sabah - akşam) tok haldeyken 10 damla içiriyorum.Ondan mıdır bilmem ama hastalıklarımız ciddi derecede azaldı.Olsa bile 2 günde geçiyor.Bu solüsyon sürekli vitamin gibi kullanılmıyor hastalık başlamadan veriyorsunuz hastalık bitene kadar vermeye devam ediyorsunuz sonra kesiyorsunuz.Kapak açılınca 3 ay dayanıyor.Genelde engellediğinden 3. gün falan ancak kullanılıyor.Hastalık devam etmediği için ben vermeye devam etmiyorum.Gittiğim seminerde Prof Dr Ahmet Aydın kullanabileceğimizi söylemişti bu da ayrıca not olsun.
3- Cold mix damla
Etken maddesi ökaliptol ve kamfen.Ökaliptol;Okaliptus ağaçlarının tohumlarından elde edilen bir yağ.Kamfen ise ladin otunun birleşiminde bulunan bir yağ türü.İçeriği tamamen doğal bu ürünün.
Ne zaman kullanılır:
Burun tıkanıklığı durumunda bir hayat kurtarıcı.Cold mix asla vücuda sürülmüyor ve masaj yapılmıyor.Tene temas etmemesi gerekiyor.Solunum yollarına yakın olacak şekilde kıyafete veya yastığa sıkılabiliyor.Asla leke bırakmıyor, dökülen yerde izi kalmıyor.Bir beze sıkıldığında ortamda yayılarak enfeksiyonlara karşı önleyici etkide bulunabiliyor.
Kullanılmaması gereken durumlar:
Biz nasıl kullanıyoruz:
Lina için ben burun tıkanıklığı olduğu zaman burnunu deniz suyu ile temizledikten sonra tıkanıklık hala devam ediyorsa yastığına ya da kıyafetinin yakasına sıkıyorum.Direkt olarak çocuk rahat nefes almaya başlıyor ve deliksiz uyuyor.Nefes almanın tüm hastalıklarda çok önemli bir iyileştirici etkisi var.Bu sebepten bu ürün bulunmaz nimet.
Not:Bunların hiçbiri uzman tavsiyesi değildir.Kendi hayat görüşlerimi ve uyguladıklarımı sizlerle paylaştım.Herhangi bir markadan ürün ya da yazı için ücret almadım.Siz her ürünü kullanmadan mutlaka doktorunuza danışın,alerji denen hadisenin varlığını asla unutmayın.Paracelsus ne demiş:Zehir miktardadır.Bu sebepten kullanılan her ilaç,vitamin ve benzeri ürün uzman hekim önerdiği ve kullanım kılavuzunda denilen şekilde kullanıldığında doğru etki yapar.Doz aşımına dikkat.Yoksa en yararlı şey zehir olur mazallah.
Bu yaptıklarımız sayesinde Lina ya da biz hasta olmuyor muyuz? Tabi ki olabiliyoruz ama önceden ilaçla uzun süre atlatamadığımız hastalıklarımız şimdi kısa sürede geçiyor ve tekrarlamıyor.Lina önceden sürekli hastalanan bir çocuktu.Biz sürekli doktorlara koşuyorduk ve elimizde antibiyotik ile eve gelip çocuğa ilacı basıyorduk.Yanlış anlaşılmasın ilaç gerekli olduğu zaman tabi ki kullanılacak.Şimdi Allah korusun zor bir rahatsızlık geçiriyor olsak tabi ki kullanacağız fakat basit rahatsızlıklarımıza önceden önlem alır ya da olunca direkt ilaca girişmeden doğal yöntemler ile çözüm arasak inanın hasta olma oranımız azalıyor.
SAĞLIKLI GÜNLER.
Keten tohumunun faydaları için bakınız
Yazı çok faydalı bende buna benzerkensi tecrübelerimden bir yazı yazmıştım. Kefir mayamıda paylaşabilirim :)
YanıtlaSilSgk diş yaptırma ücretini mi merak ediyorsunuz? Tıklayın: sgk diş yaptırma ücreti
YanıtlaSil